diagonismos rosebank 0

Διαγωνισμός: Κερδίστε το μοναδικό Rosebank 31 years old

The One and only Rosebank, is yours to make.

H LKC φέρνει στην Ελλάδα τη συλλεκτική φιάλη Rosebank 31 Year Old και σας δίνει την ευκαιρία να την κερδίσετε!

Την ώρα που ξυπνάει ο κοιμώμενος γίγαντας του Rosebank, η LKC φέρνει στην Ελλάδα μία από τις συλλεκτικές φιάλες Rosebank 31 Years Old 1990 Release Two, μια εξαιρετικά σπάνια επίσημη εμφιάλωση που προέρχεται από βαρέλια που είχαν διασωθεί πριν το πρόωρο κλείσιμο του αποστακτηρίου στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μέσω του διαγωνισμού προσφέρει την ευκαιρία σε έναν τυχερό να κερδίσει το συλλεκτικό Rosebank 31 Years Old, εμπορικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ!

Τα βήματα προς την απόκτηση της φιάλης είναι απλά. Με την αγορά μίας φιάλης whisky από το premium portfolio της LKC, δηλαδή 700ml (ή δύο gift packs) από τις σειρές Glengoyne ή Tamdhu ή Smokehead ή Sheep Dip ή Pig’s Nose ή As We Get It, μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μπει στην κλήρωση για την μοναδική συλλεκτική φιάλη, στέλνοντας την απόδειξη αγοράς και φωτογραφίες της φιάλης μέσω του www.lkc-drinks.com.

Ο διαγωνισμός τρέχει από τις 22 Οκτωβρίου 2022 έως την 31η του Δεκεμβρίου 2022. O νικητής θα ανακοινωθεί στις 3 Ιανουαρίου και σίγουρα, πρόκειται για έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο για να καλωσορίσει κανείς το νέο έτος 2023!

Slàinte Mhath to a lucky new year!

 

Λίγα λόγια για το αποστακτήριο.

Η ιστορία του αποστακτηρίου Rosebank στη σημερινή του τοποθεσία ξεκίνησε το 1840 όταν ο James Rankine, ένας τοπικός έμπορος κρασιού, απέκτησε τα maltings του αποστακτηρίου Camelon, τα οποία βρίσκονταν στην απέναντι όχθη του καναλιού από το κύριο αποστακτήριο. Ο Rankine επέκτεινε το αποστακτήριο το 1845 πριν παραδώσει τη διαχείριση στον γιο του R.W. Rankine. Το Rosebank έγινε ένα περιζήτητο whisky μεταξύ των blenders, οι οποίοι το θεωρούσαν «top dressing». Η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη.

Η επιτυχία συνεχίστηκε και τον 20ο αιώνα. Το Rosebank κέρδισε τον σεβασμό από τους whisky connoisseurs σε όλο τον κόσμο που το χαρακτήρισαν «The King of the Lowlands». Υπήρχε μια όμορφη αντιπαράθεση σε ένα από τα πιο ελαφριά, πιο λουλουδάτα σκωτσέζικα whisky’s που φτιάχτηκαν ποτέ και αποστάχθηκε στη βαριά βιομηχανία της Σκωτίας. Αυτή η αντίθεση αντικατοπτρίστηκε στη μοναδική τεχνική παραγωγής του συνδυασμού worm tub condensers και τριπλής απόσταξης. Η ελαφριά/πλήρης αντίθεση στη γεύση το έκανε μια κατηγορία που καθορίζει το Lowland single malt Scotch whisky.

Ωστόσο, οι παγκόσμιες πωλήσεις whisky μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, όταν οι πόρτες του Rosebank έκλεισαν τελικά. Στη συνέχεια, η ιδιοκτήτρια UDV (τώρα Diageo) έκλεισε το αποστακτήριο το 1993 λόγω του κόστους της αναβάθμισης της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της, καθώς και λόγω προβλημάτων σχετικά με την οδική πρόσβαση. Το αποστακτήριο πουλήθηκε στη British Waterways το 2002 και οι αυθεντικοί αποστακτήρες και το mash tun κλάπηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του 2008/09.

Στη συνέχεια το 2017, η Ian Macleod Distillers απέτρεψε το Rosebank να περάσει στην ιστορία των κλειστών αποστακτηρίων. Όταν αποκτήθηκε το εγκαταλελειμμένο αποστακτήριο το 2017 δόθηκε νέα πνοή στα κτίρια και στην γύρω κοινότητα. Το 2023 θα ζωντανέψει ξανά και από τους αποστακτήρες του θα αρχίσει να τρέχει το new make spirit που προορίζεται να γίνει ROSEBANK whisky.

Η αποστολή μας είναι να αναβιώσουμε το αποστακτήριο αλλά το ενδιαφέρον μας εκτείνεται πέρα ​​από τα τείχη του. Το αποστακτήριο εκτιμήθηκε ιδιαίτερα τοπικά που μαζί με το παλιό ζυθοποιείο της πόλης ήταν κάποτε η καρδιά του Falkirk που χτυπούσε, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής που απολάμβαναν το πανταχού παρόν άρωμα της απόσταξης whisky. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που μπορούμε να αναγεννόμαστε με αυτόν τον τρόπο, φέρνοντας τον τουρισμό και τις θέσεις εργασίας πίσω στην πόλη, για να μην αναφέρουμε το υπέροχο whisky!

Απολαύστε υπεύθυνα

-Δελτίο Τύπου.

Μανώλης Μαθιουδάκης

Μόνιμος ταξιδευτής με προορισμό την ανακάλυψη του "νερού της ζωής". Μέσα από το The Whisky Beat μοιράζομαι τις σκέψεις, τις εικόνες και τις εμπειρίες που "κερδίζω" στην πορεία. Join me?