pernod ricard eksagorazei to the whisky exchange 0

Η Pernod Ricard εξαγοράζει τo The Whisky Exchange

  • Post category:News

Σε μια κίνηση που ταράζει τα νερά της βιομηχανίας ποτών και της ηλεκτρονικής λιανικής πώλησης προχώρησε σήμερα ο γαλλικός κολοσσός, Pernod Ricard. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία την Τρίτη 21η Σεπτεμβρίου 2021, υπέγραψε σύμφωνο εξαγοράς του μεγαλύτερου καταστήματος ηλεκτρονικών πωλήσεων The Whisky Exchange χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτονται τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας.

Μια κίνηση που εναρμονίζεται πλήρως με την στρατηγική επέκτασης της γαλλικής εταιρείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

 

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένα κομβικό κανάλι της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας. Αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο είναι ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη, πιο αξιόπιστη και πιο κερδοφόρα πλατφόρμα στην Ευρώπη.

-Alexandre Ricard, πρόεδρος & CEO της Pernod Ricard.

 

Το The Whisky Exchange

Γνωστό παγκοσμίως για το ηλεκτρονικό του κατάστημα, το Whisky Exchange λειτουργεί επίσης και τρία φυσικά καταστήματα στο Λονδίνο προσφέροντας σχεδόν 4000 μάρκες ουίσκι και μπέρμπον, κονιάκ, τζιν, ρούμι και τεκίλα σε περισσότερες από 30 χώρες.

Ο Sukhinder και ο Rajbir Singh, που ίδρυσαν το Whisky Exchange το 1999, θα παραμείνουν στο “τιμόνι” της επιχείρησης που θα λειτουργεί πλέον σαν ανεξάρτητη θυγατρική της Pernod Ricard.

 

pernod ricard eksagorazei to the whisky exchange 1
To κατάστημα The Whisky Exchange στο Covent Garden του Λονδίνου (thewhiskyexchange.com)

 

H Pernod Ricard

H Pernod Ricard είναι γαλλική εταιρεία ποτών, από το 1975, πλέον δεύτερη σε μέγεθος στον κόσμο. Έχει εξαγοράσει τις Seagram το 2006, Allied Domecq το 2005 και Irish Distillers το 1988 με αποτέλεσμα να κατέχει πολλά σημαντικά brands και αποστακτήρια στη Σκωτία και την Ιρλανδία όπως τα Chivas Regal, Jameson, The Glenlivet, Aberlour, Longmorn, Scapa, Redbreast, Ballantine’s και πολλά ακόμη. Φυσικά το χαρτοφυλάκιο της Pernod Ricard δεν περιορίζεται στο ουίσκι καθώς κατέχει σπουδαία brands ποτών όπως, μεταξύ πολλών άλλων, τα Beefeater Gin, Absolut Vodka και Havana Club Rum.

 

Η ιδιοκτησία του The Whisky Exchange θα δώσει στην Pernod Ricard πρόσβαση σε χρήσιμα δεδομένα για την ζήτηση των καταναλωτών και την αγοραστική τους συμπεριφορά. Μια κίνηση που ευελπιστεί να αποδειχθεί κλειδί στην μελλοντική της ανάπτυξη καθώς μέχρι σήμερα το ηλεκτρονικό εμπόριο, παρά την περσινή του ανάπτυξη κατά 63%, αποτελεί μόνο το 5% του συνολικού τζίρου του ομίλου.

Η εξαγορά ακολουθεί μια γενικότερη μετατόπιση προς το ηλεκτρονικό εμπόριο για τη βιομηχανία ποτού, γεγονός που γιγαντώθηκε με την πανδημία. Υπενθυμίζουμε την εξαγορά του ανταγωνιστή του The Whisky Exchange, Master of Malt από τη γερμανική Anheuser-Busch InBev NV το 2018 που ήταν μεταξύ πολλών άλλων αλλαγών μια κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ποιός θα είναι ο γενικότερος αντίκτυπος στην βιομηχανία και πως θα επηρεάσει η εξαγορά αυτή τη γενικότερη σκηνή; Θα το δούμε σε βάθος χρόνου αλλά αυτό που ελπίζουμε εμείς, όπως πάντα, είναι η όποια αλλαγή να είναι προς όφελος του καναλωτή και του αγαπημένου μας αποστάγματος.

Μανώλης Μαθιουδάκης

Μόνιμος ταξιδευτής με προορισμό την ανακάλυψη του "νερού της ζωής". Μέσα από το The Whisky Beat μοιράζομαι τις σκέψεις, τις εικόνες και τις εμπειρίες που "κερδίζω" στην πορεία. Join me?