benriach virtual tasting 0

BenRiach Virtual Tasting με τον Stewart Buchanan

  • Post category:Events

Τα virtual tastings επιστρέφουν στη πλατφόρμα του The Whisky Beat και δύσκολα θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να γίνει αυτό.

Θα μεταφερθούμε εικονικά στο Speyside και σε ένα από τα πιο γνωστά του αποστακτήρια συνοδεία ενός από τους πιο εμβληματικούς ανθρώπους του χώρου παγκοσμίως.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, λοιπόν, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια μοναδική ψηφιακή βραδιά γευσιγνωσίας 6 εξαιρετικών εκφράσεων του εμβληματικού BenRiach παρέα με τον Global Brand Ambassador, Stewart Buchanan σε απευθείας σύνδεση από την Σκωτία!

 

benriach virtual tasting 1

 

Το BenRiach

Το BenRiach ιδρύθηκε το 1897 στο Speyside, λίγο νότια από το Elgin. Δύο χρόνια μετά όμως θα κλείσει και δεν θα επαναλειτουργήσει μέχρι το 1965 υπό την ηγεσία των The Glenlivet Distillers. Τα επόμενα χρόνια θα περάσει στα χέρια της Seagrams η οποία το 1983 ξεκινάει να αποστάζει κάποιες παρτίδες με τύρφη που τυχαίνουν ενθουσιώδους υποδοχής και αναγκάζουν το BenRiach από τότε να “τρέχει” μερικές βδομάδες κάθε χρόνο τυρφώδες απόσταγμα! Αντίστοιχα, τη δεκαετία του 1990 ξεκινά παρτίδες τριπλής απόσταξης κάτι που επίσης συνεχίζει μέχρι σήμερα μία φορά το χρόνο. Τo 2004 αποκτήθηκε από μια ανεξάρτητη κοινοπραξία γνωστή ως BenRiach Distillery Company Ltd με επικεφαλής τον θρύλο Bill Walker. Η κοινοπραξία επεκτάθηκε αποκτώντας το 2008 το Glendronach και το 2013 το Glenglassaugh. Το 2013 τα malting floors του αποστακτηρίου αναβιώνουν κάνοντας το BenRiach ένα από τα ελάχιστα ενεργά Σκωτσέζικα αποστακτήρια με ενεργά malting floors. Το 2016 η αμερικανική Brown Forman αποκτά την BenRiach Distillery Company Ltd και όλα τα αποστακτήριά της. Σήμερα λειτουργεί με την Keeper of the Quaich Rachel Barrie στο τιμόνι της απόσταξης. To 2020 υπέστη καθολικό rebranding με νέα εμφάνιση και (κάποιες) νέες εκφράσεις.

 

benriach virtual tasting stewart buchanan 1

 

Ποιος είναι ο Stewart Buchanan

O Stewart γεννήθηκε στο Dumbarton κοντά στη Γλασκώβη και μετακόμισε στο Isle of Mull ανοικτά της δυτικής ακτής της Σκωτίας όταν ήταν 8 ετών. Το 1993 ξεκινά την εργασία του στη βιομηχανία του ουίσκι στο αποστακτήριο Tobermory στο Mull. Εδώ δούλεψε σαν “Stillman” συντηρώντας το αποστακτήριο και μαθαίνοντας για την παραγωγή. Το 2004 ζητείται από τον Stewart να αναβιώσει το αποστακτήριο του BenRiach μετά από δύο “σιωπηλά” χρόνια. Το καταφέρνει σχεδόν ολοκληρωτικά μόνος του, βάφοντας τοίχους, ανακατασκευάζοντας όλο τον εξοπλισμό και βιώνοντας το ουίσκι σε όλες του τις διαστάσεις, από την παραγωγή μέχρι την διοργάνωση γευσιγνωσιών, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Production Manager το 2006.

 

 

Ο Stewart έγινε Global Brand Ambassador το 2012 και από τότε ταξιδεύει τον κόσμο, διοργανώνει γευσιγνωσίες και δουλεύει με τα media επικοινωνώντας την κουλτούρα και τις εκφράσεις των τριών αποστακτηρίων του ομίλου.

Το 2018 έλαβε την υπέρτατη διάκριση στο σκωτσέζικο ουίσκι καθώς χρίστηκε Keeper of the Quaich από το Scotch Whisky Association.

 

benriach virtual tasting stewart buchanan 1

 

Τα λόγια λοιπόν ίσως να μη φθάνουν για να περιγράψουν το πόσο σημαντική προσωπικότητα είναι ο Stewart Buchanan για το σκωτσέζικο ουίσκι και πόσο τυχεροί θα είμαστε όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το event. Θα έχουμε την τιμή να τον γνωρίσουμε, να συνομιλήσουμε μαζί του και να τον ακούσουμε να μας καθοδηγεί καθώς θα δοκιμάζουμε 6 εκφράσεις του αποστακτηρίου BenRiach.

Ελάτε λοιπόν να γνωρίσουμε μαζί τo BenRiach την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου!

Line-Up

 

benriach virtual tasting 2

 

Θα δοκιμάσουμε τα:

  1. BenRiach 10 years old (43%)
  2. BenRiach The Smoky 10 years old (46%)
  3. BenRiach 12 years old (46%)
  4. ΒenRiach The Smoky 12 years old (46%)
  5. BenRiach 21 years old (46%)
  6. BenRiach Malting Season #1 (48,7%)

 

Details

📅 Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

⏲ 20:30

💻 Zoom

🎫 40 € (*στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα συσκευασίας & αποστολής)

🪑 Θέσεις: 25

Την εισήγηση θα αναλάβεί ο Stewart Buchanan και τον συντονισμό ο Μανώλης Μαθιουδάκης.

 

Δήλωση Συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να είστε ήδη μέλος της Mailing List του The Whisky Beat.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και ολοκληρώστε την πληρωμή του αντιτίμου ακολουθώντας το σύνδεσμο που βρίσκεται κάτω από τη φόρμα.

Οι 25 πρώτοι που θα ολοκληρώσουν τη πληρωμή επιτυχώς θα ειδοποιηθούν με email και θα λάβουν ταχυδρομικά ένα Tasting Κit με 25ml samples απο τα whiskies που θα δοκιμάσουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι θέσεις είναι περιορισμένες επομένως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πληρωμή

Ολοκληρώστε τη πληρωμή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πληρωμή

 

Slàinte mhath!

Μανώλης Μαθιουδάκης

Μόνιμος ταξιδευτής με προορισμό την ανακάλυψη του "νερού της ζωής". Μέσα από το The Whisky Beat μοιράζομαι τις σκέψεις, τις εικόνες και τις εμπειρίες που "κερδίζω" στην πορεία. Join me?