rum & whisky festival 2022 0

Το Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει…γιορτινό

Athens Rum & Whisky Festival 2022

9 και 10 Δεκεμβρίου στο Amalias 36

Το φετινό Athens Rum & Whisky Festival είναι γιορτινό και πραγματοποιείται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά στο κέντρο της Αθήνας.

Για 2 ημέρες, Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στους τρεις ορόφους του Αμαλίας 36, ενός ιστορικού οικήματος με μοναδική αισθητική αστικής ελεγκάντσας των αρχών του 20ου αιώνα, θα έχετε την δυνατότητα να γευτείτε δεκάδες κορυφαία παλαιωμένα αποστάγματα, τις κορωνίδες στην κατηγορία του ρουμιού και του ουίσκι.

 

rum & whisky festival 2022 2

Ταυτόχρονα, θα διασκεδάσετε σε μουσικές από DJ sets γνωστών μουσικών παραγωγών από τον BEST RADIO και τον Pepper96.9 καθημερινά μετά τις 20.00.

Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κοκτέιλ από το κορυφαίο Baba au Rum (Ένα από τα 50 Καλύτερα Bar του Κόσμου), αλλά και από τα βραβευμένα Barro Negro, Line, The Clumsies, The Bar in Front of the Bar στο Pop Up Bar Corner το βράδυ 20.00-00.00 όπου θα φιλοξενούνται σε guest βάρδιες:

Στους 3 ορόφους του Φεστιβάλ, θα συναντήσετε: Σπουδαία αποστάγματα που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε, τα Experience Rooms με τις custom made εμπειρίες, αίθουσες σεμιναρίων και γευσιγνωσιών, σπουδαία bar για να απολαύσετε cocktail, το καθιερωμένο Premium Lounge (limited θέσεις) καθώς και shop για να πραγματοποιήσετε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας.

Έτσι με βασικό εισιτήριο εισόδου, θα έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε στα Experience Rooms στον πρώτο όροφο θα γνωρίσετε τους Master Distillers, Brand Ambassadors και εκπροσώπους σπουδαίων αποσταγμάτων και να μιλήσετε μαζί τους. Να περιηγηθείτε στα stands των εκθετών στον μαγευτικό 2ο όροφο και να μυηθείτε σε δεκάδες ετικέτες από ουίσκι και ρούμι. Στο ισόγειο θα παρακολουθήσετε γευστικές δοκιμές και μετά τις 8.00 οι τόνοι ανεβαίνουν με την παρουσία του Pop Up Bar και των DJ sets και να παρακολουθήσετε ένα line up σεμιναρίων και γευσιγνωσιών.

Τo premium εισιτήριο σας (περιορισμένες θέσεις) δίνει access στο Premium Lounge και δυνατότητα να γευτείτε 4 αποστάγματα από την ξεχωριστή λίστα.

Κάποιοι κάτοχοι Premium εισιτηρίου θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην γευσιγνωσία λανσαρίσματος του φετινού edition του The Macallan Harmony (περιορισμένος αριθμός first come first serve basis). Επιπλέον, 20 κάτοχοι του Premium εισιτηρίου, μπορούν να πάρουν μέρος στις ειδικές γευσινωσίες που θα πραγματοποιήσει το Greek Whisky Association ειδικά για το Athens Rum & Whisky Festival, με τις συλλεκτικές εμφιαλώσεις του (περιορισμένος αριθμός first come first serve basis).

Επιπλέον, στον κεντρικό χώρο της έκθεσης σας περιμένει μία επιπλέον νόστιμη και άκρως εορταστική έκπληξη με την υπογραφή των Avra Bar και Mercato του Four Seasons Athens!

Στο in house shop από την Cava Canava μπορείτε να αγοράσετε τα αποστάγματα που θα δοκιμάσετε. Στο coffee & food corner θα βρείτε σνακ και καφέ.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα για να γευτούμε ξεχωριστά αποστάγματα και να περάσουμε καλά με τους φίλους μας. Οι λάτρεις του ουίσκι και του ρούμι, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν να δοκιμάσουν ακόμη και να αγοράσουν επί τόπου τα spirits της προτίμησής τους για δώρα ή για τα εορταστικά get together

 

rum & whisky festival 2022 1

 

Στην διάρκεια του Φεστιβάλ

• Απολαύστε ένα μοναδικό διήμερο σε ένα πανέμορφο Νεοκλασικό κτήριο στην καρδιά της πόλης. Ένα ιδανικό occasion για after office έξοδο ή σε συνδυασμό με τα εορταστικά ψώνια.
• Δοκιμάστε σε γυάλινο ποτήρι γευσιγνωσίας, διαφορετικά brand σε ρούμι και ουίσκι στο βασικό κομμάτι του Φεστιβάλ, σε έναν από τους πιο premium χώρους στο Κέντρο της πόλης.
• Εξερευνήστε σπάνιες ετικέτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Premium Lounge, στο οποίο θα σερβίρονται premium και super premium ετικέτες σε ρούμι και ουίσκι. (Απαιτείται ξεχωριστό εισιτήριο/ περιορισμένος αριθμός θέσεων).
• Εξερευνήστε τα μοναδικά Experience Rooms! Τα αγαπημένα σας brand σε ρούμι και ουίσκι, κάνουν take over στα πανέμορφα δωμάτια του Amalias 36 προσφέροντας tailor made εμπειρίες στους επισκέπτες.
• Λατρεύετε τα cocktail; Το πολυβραβευμένο ως ένα από τα “50 Καλύτερα Bar του Κόσμου” Baba Au Rum, θα σερβίρει σε όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ cocktail με βάση το ρούμι και το ουίσκι από το pop-up bar του.
• Επιπλέον, στο Φεστιβάλ από τις 20:00 ως τις 00:00, θα πραγματοποιηθούν guest βάρδιες από τα σπουδαία bar της πόλης: Line, The Clumsies, Barro Negro και The Bar in Front of The Bar, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Bar Room.
• Παρακολουθήστε σεμινάρια και συμμετέχετε σε γευσιγνωσίες που έχουν διαφοροποιηθεί ώστε να καλύπτουν κάθε επίπεδο.
• Συνομιλήστε με τους expert για το ρούμι, το ουίσκι, και τις κατηγορίες τους.
• Ολοκληρώστε την γευστική σας δοκιμή και την συνολική σας εμπειρία αγοράζοντας το ρούμι ή το ουίσκι της προτίμησής σας από τον χώρο του Πωλητηρίου της Cava Canava. Μία τέλεια αφορμή για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα στους αγαπημένους σας.
• Διασκεδάστε με τις μουσικές της Άννας Αναστασίου από τον BEST RADIO και των παραγωγών του Pepper969 Γιάννη Κοροβέση και Σπήλιου Λαμπρόπουλου.
• Απολαύστε ένα άκρως εορταστικό, pop-up σκηνικό με την υπογραφή του Four Seasons Athens.

 

rum & whisky festival 2022 3

 

Tα αποστάγματα/αποστακτήρια που θα δοκιμάσετε στο Φεστιβάλ

A.H Riise Rum
Aberlour Single Malt Whisky
Admiran Rodney St. Lucia Rum
Akashi
Arran Single Malt Whisky
Bacardi Rum
Benriach Speyside Single Malt Scotch Whisky
Black Tot Rum
Botran Aged Rum
Canerock Jamaican Spiced Rum
Chairman’s Reserve Rhum
Clement Rhum
Diplomatico Rum
Doorly’s Rum
El Dorado Rum
Fettercairn Single Malt Scotch Whisky
Glenfarclas Single Malt Scotch Whisky
Glenglassaugh Highland Single Malt Scotch Whisky
Glenrothes Single Malt Scotch Whisky
Hatozaki Japanese Whiskey
Highland Park Single Malt Scotch Whisky
Jack Daniels Tennessee Whiskey
Jura Single Malt Scotch Whisky
Kavalan Single Malt Whisky
Kilchoman Islay Single Malt Scotch Whisky
Matusalem Rum
Naked Malt Blended Single Malt Whisky
Paul John Indian Single Malt Whisky
Plantation Rum
Port Askaig Islay Single Malt Whisky
Raasay Single Malt Whisky
Rebel Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Rhum J.M
Saint James Rum
Santa Teresa 1796 Rum
Teeling Irish Whiskey
The Dalmore Highland Single Malt Scotch Whisky
The Glendronach Highland Single Malt Scotch Whisky
The Macallan
The Matsui Single Malt
Torabhaig Skye Whisky
Waterford Irish Single Malt Whisky
Woodford Reserve Bourbom
Yamaazakura
Yellowstone Kentucky Striaght Bourbon Whisky

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπείτε στο www.diffordsguide.com

 

rum & whisky festival 2022 4

 

Λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ

Παρασκευή και Σάββατο, 9 & 10 Δεκεμβρίου
Παρασκευή: 16:00-24:00
Σάββατο: Από τις 15:30
Amalias 36: Λεωφ. Βας. Αμαλίας 36, Σύνταγμα, Αθήνα (απέναντι από το Ζάππειο)

Πρόσβαση:
Στάση Μετρό και Στάση Τραμ: ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Κοντινά parking :
Parking Συντάγματος: Φιλελλήνων 12, Αθήνα 105 57
Parking Plaka, Δαιδάλου 23, Αθήνα 105 58,
Parking Aegean, Ξενοφώντος 4, Αθήνα 105 57

Πληροφορίες εισιτηρίων στο Viva.gr (οι τιμές ισχύουν για προπώληση): https://www.viva.gr/tickets/happenings/athens-rum-whisky-festival-2022/

Μονοήμερο εισιτήριο (Ατομικό) Γενικής εισόδου: 20 ευρώ (περιλαμβάνει εισιτήριο γενικής εισόδου με πρόσβαση/tasting στο βασικό εκθεσιακό κομμάτι, πρόσβαση στα περισσότερα experience rooms, σε γευσιγνωσίες και σεμινάρια, δυνατότητα αγοράς cocktail από τα Cocktail Bar.)

Μονοήμερο εισιτήριο Γενικής εισόδου (Για 2 άτομα): 35 ευρώ (περιλαμβάνει 2 εισιτήρια γενικής εισόδου με πρόσβαση/tasting στο βασικό εκθεσιακό κομμάτι, πρόσβαση στα περισσότερα experience rooms, σε γευσιγνωσίες και σεμινάρια, δυνατότητα αγοράς cocktail από τα Cocktail Bar.)

Premium εισιτήριο (ατομικό) για μία ημέρα: 40 ευρώ (περιλαμβάνει εισιτήριο γενικής εισόδου με πρόσβαση/tasting στο βασικό εκθεσιακό κομμάτι, είσοδο στο Premium Lounge με 4 κουπόνια γευσιγνωσίας για τις premium ετικέτες, πρόσβαση στα exclusive Experience Rooms (περιορισμένος αριθμός) και σε επιπλέον γευσιγνωσίες και σεμινάρια, δυνατότητα αγοράς cocktail από τα Cocktail Bar.)

Premium εισιτήριο για μία ημέρα, για δύο άτομα: 65 ευρώ (περιλαμβάνει 2 εισιτήρια γενικής εισόδου με πρόσβαση/tasting στο βασικό εκθεσιακό κομμάτι, 2 εισόδους στο Premium Lounge, 6 κουπόνια γευσιγνωσίας για premium ετικέτες, 2 προσβάσεις στα exclusive Experience Rooms (περιορισμένος αριθμός) και σε επιπλέον γευσιγνωσίες-σεμινάρια, δυνατότητα αγοράς cocktail από τα Cocktail Bar.)

Προπώληση μέσω του viva.gr σε αυτό το link : https://www.viva.gr/tickets/happenings/athens-rum-whisky-festival-2022/

Χορηγός επικοινωνίας: Best 92.6

 

Τι είναι το «Athens Rum & Whisky Festival»

Είναι ένα πρωτοποριακό Φεστιβάλ που αποσκοπεί στην περαιτέρω αύξηση του awareness για το ρούμι και το ουίσκι, Ενώ ταυτόχρονα μυεί τους καταναλωτές σε premium cocktail από βραβευμένα μπαρ της πόλης μας.

Δύο από τα δημοφιλέστερα αποστάγματα των καταναλωτών και των bartender, το ρούμι και το ουίσκι, μπαίνουν στο μικροσκόπιο και για δύο μέρες μας ξεδιπλώνουν τις κατηγορίες, την βαθιά τους ιστορία και κληρονομιά, την μοναδικότητα αλλά και τον τρόπο ανάμειξης και απόλαυσής τους, μέσα από ένα πρωτοποριακό Φεστιβάλ που διοργανώνεται για 3η χρονιά.

Το Athens Rum & Whisky Festival, διοργανώνεται στις 9 & 10 Δεκεμβρίου 2022 από το Baba Au Rum (“World’s 50 Best Bars”) και την ελληνική ομάδα του Difford’s Guide (“Best Cocktail Writing Publication in the World”). Mέσα από τις πολλές του δράσεις παρακινεί κοινό και επαγγελματίες να εντρυφήσουν επιπλέον στις αγαπημένες τους κατηγορίες αποσταγμάτων, με έναν τρόπο σύγχρονο, πρωτοπόρο και fun.

-Δελτίο Τύπου.

Μανώλης Μαθιουδάκης

Μόνιμος ταξιδευτής με προορισμό την ανακάλυψη του "νερού της ζωής". Μέσα από το The Whisky Beat μοιράζομαι τις σκέψεις, τις εικόνες και τις εμπειρίες που "κερδίζω" στην πορεία. Join me?