diageo special releases 2021 0

Τα Diageo Special Releases 2021 κυκλοφόρησαν και μας διηγούνται θρύλους από τη Σκωτία

Τα SPECIAL RELEASES είναι μια ετήσια συλλογή περιορισμένης έκδοσης που περιλαμβάνει περιζήτητα, συλλεκτικά σκοτσέζικα cask – strength ουίσκι. Η SPECIAL RELEASES συλλογή είναι πολυαναμενόμενη κάθε χρόνο και αναδεικνύει το εύρος και το βάθος εξαιρετικών αποθεμάτων ουίσκι από 30 θρυλικά αποστακτήρια. Θρυλικά ουίσκι «φαντάσματα», μέχρι ασυνήθιστες και πειραματικές παραλλαγές έρχονται για να αναδείξουν θρύλους και να δώσουν στους γνώστες μια μοναδική εμπειρία.

Η νέα συλλογή Special Releases 2021 φέρει τον τίτλο “Legends Untold” κι έχει να μοιραστεί με τους λάτρεις του ουίσκι, θρύλους – μέχρι τώρα – ανείπωτους από μυθικά αποστακτήρια. Θρύλους που θα ειπωθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας, μυστικά που θα αποκαλυφθούν…

 

Legends untold

Σύμφωνα με τοπικούς θρύλους, απόκοσμα πλάσματα προστάτευαν με τόλμη τα αρχαία προπύργια του κόσμου μας και μαζί προφύλασσαν τα πολύτιμα μυστικά των απομακρυσμένων και ανεμοδαρμένων σκοτσέζικων αποστακτηρίων για αιώνες. Οι θρύλοι μιλούν για οκτώ μυστηριώδη πλάσματα που τριγύριζαν στην στεριά και κυριαρχούσαν στην θάλασσα. To 2021, τα μυθικά αυτά πλάσματα των αποστακτηρίων εμφανίζονται και μας αποκαλύπτουν τους πραγματικούς τους χαρακτήρες.

H συλλογή “Legends Untold”, εμπνευσμένη από τα μυστηριώδη πλάσματα και τα θρυλικά αποστακτήρια, αποτελεί ωδή στη γη της Σκωτίας και τους κρυμμένους θησαυρούς της, ανάμεσα σε λίμνες και κακοτράχαλα highlands. Η μοναδική αυτή συλλογή αναδεικνύει την διαφορετικότητα των πολύτιμων αποθεμάτων ουίσκι που ωριμάζουν στην Σκωτία.

O Master Blender Dr Craig Wilson, εξερεύνησε δίχως περιορισμούς τα απαράμιλλα αποθέματα και άφησε την φαντασία του ελεύθερη, επεκτείνοντας τα όρια της γεύσης, χάρη στα ξεχωριστά φινιρίσματα των βαρελιών και την εκπληκτική δεξιοτεχνία του. Σχολιάζει: «Για τη συλλογή “Legends Untold”, έχουμε εμβαθύνει στα ουσιώδη χαρακτηριστικά αρκετών κλασικών αποστακτηρίων. Αντλώντας έμπνευση από τα μυθικά πλάσματα της φετινής συλλογής, αποκαλύπτουμε νέα βάθη στην γεύση και αγκαλιάζουμε την ουσία του μοναδικού προφίλ κάθε ουίσκι. Η φετινή συλλογή είναι μόνο η αρχή.»

Για πρώτη φορά, οι φιάλες απεικονίζουν τολμηρές και λεπτομερείς δημιουργίες του διάσημου digital illustrator Ken Taylor. Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό ύφος του και η αποτύπωση των σκοτσέζικων μύθων, συνδυάζονται με ερεθίσματα από το προσωπικό του pop artwork portfolio.

 

Η συλλογή

Κάθε ένα από τα Single Malt σκοτσέζικα ουίσκι της συλλογής εκφράζει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, εμπνευσμένο από τα θρυλικά πλάσματα που κατοικούσαν στην περιοχή του αποστακτηρίου. Από τα κρυφά βάθη της θάλασσας, μέχρι τις ψηλότερες κορφές, κάθε γωνιά της Σκωτίας αποτυπώνεται στη συλλογή και στα χείλη μας και αφήνει τη φαντασία μας να ταξιδέψει.

 

 

H συλλογή των 8 Single Malt σκοτσέζικων ουίσκι cask strength περιλαμβάνει μοναδικές εμφιαλώσεις:

1. Mortlach 13 ετών. Από το Speyside Dufftown. Υπέροχη ένταση, θαυμάσια δομή και χαρακτήρας. Ωριμάζει σε παρθένα και χρησιμοποιημένα βαρέλια αμερικανικής δρυός.
ABV: 55,9%
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 148,80 €

2. The Singleton Glendullan 19 ετών. Από το Speyside. Με λαμπερά αρώματα φρούτων και αμυγδαλόπαστας που συνδυάζονται με γλυκές, πληθωρικές και στρογγυλεμένες γεύσεις. Ωριμάζει σε χρησιμοποιημένα βαρέλια αμερικανικής δρυός με φινίρισμα σε βαρέλια κονιάκ.
ABV: 54,6%
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 148,50 €

3. Talisker 8 ετών. Από το Isle Skye. Δυνατό και τολμηρό malt που τιμά το όνομά του. Μοιάζει με θαλάσσιο τέρας που βγάζει φωτιές, με καπνιστούς τόνους. Ωριμάζει σε βαρέλια με έντονη τύρφη.
ABV:59,7%
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 101,75 €

4. Lagavulin 26 ετών. The King of Islay. Ένα πραγματικό vintage κόσμημα, που ωρίμασε όλα τα χρόνια του στα φημισμένα αρωματικά βαρέλια πρώτης πλήρωσης Pedro Ximenez/Oloroso. Η ισορροπία και η βελούδινη γεύση του δείχνουν την σοφία δεκαετιών.
ΑBV: 44,2%
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 1.895,00 €
– 7.542 Αριθμημένες φιάλες.

5. Lagavulin 12 ετών. Από το Islay. Ένα έντονο ουίσκι που ισορροπεί γλυκιές και αλμυρές νότες, που περιβάλλονται από αρωματικό καπνό ξύλου. Ωρίμασε σε χρησιμοποιημένα βαρέλια αμερικανικής δρυός.
ΑBV: 56,5%
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 140,00 €

6. Cardhu 14 ετών. Από το Speyside. Ωρίμασε σε χρησιμοποιημένα βαρέλια αμερικανικής δρυός, με φινίρισμα σε βαρέλια κόκκινου κρασιού. Αρμονικό και γοητευτικό με αρώματα φρούτων και σπειραίας. Η γλυκιά, απολαυστική και στρογγυλή του γεύση, τονίζεται με μια εντυπωσιακή και ασυνήθιστη αρωματική νότα.
ΑBV: 55,5%
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 140,00 €

7. Royal Lochnagar 16 ετών. Μια σπάνια έκδοση των Highlands. Στον ουρανίσκο είναι εύπλαστο και κλείνει μέσα στην σπιρτόζικη υφή και γεύση του, όλη την φρεσκάδα της άνοιξης και του ήλιου. Ωρίμανση σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια
ABV: 57,5%
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 225,60 €

8. Oban 12 ετών. Από το Coastal Highland με φωτεινά και σκοτεινά χαρακτηριστικά ενός single malt, συνδυάζοντας τα highlands με τα νησιά. Ωρίμανση σε φρεσκοαπανθρακωμένα βαρέλια αμερικανικής δρυός.
ΑBV: 56,2%
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 118,50 €

#LegendsUntold2021 #SpecialReleases2021

Απολαύστε υπεύθυνα.

-Δελτίο Τύπου.

Μανώλης Μαθιουδάκης

Μόνιμος ταξιδευτής με προορισμό την ανακάλυψη του "νερού της ζωής". Μέσα από το The Whisky Beat μοιράζομαι τις σκέψεις, τις εικόνες και τις εμπειρίες που "κερδίζω" στην πορεία. Join me?