dingle 0

To Dingle Irish Whiskey ήρθε στην Ελλάδα

Η κάβα Ανθίδης με μεγάλη περηφάνια καλοσωρίζει μια ακόμη επίσημη εισαγωγή της στην Ελλάδα, το ιρλανδικό αποστακτήριο Dingle.

Το αποστακτήριο του Dingle ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στην επαρχία του Kerry όπου μπροστά στις εγκαταστάσεις του απλώνεται ο κόλπος του Kerry.

 

dingle 1

 

Στο δυναμικό του προστέθηκε τα τελευταία χρόνια ο κύριος Graham Coul, έχοντας εκτίσει θητεία στα σκοτσέζικα Balvenie, Glenfiddich, Kinvinie και Glen Moray πλέον είναι ο master distiller του ιρλανδικού αποστακτηρίου.

Το Dingle κάνει τριπλές αποστάξεις Single Pot Still και Single Malt, ενώ εκτός απο κλασσικά βαρέλια bourbon χρησιμοποιεί βαρέλια κρασιού όπως madeira και sherry.

 

dingle 2
Οι αποστακτήρες του Dingle. (whiskeytrail.ie)

 

Εκτός απο whiskey, το μικρό αυτό αποστακτήριο αποστάζει ένα απο τα καλύτερα Gin παγκοσμίως (Best Gin Awards 2019), καθώς και vodka το καθένα σε διαφορετικούς αποστακτήρες.

Οι φίλοι του ιρλανδικού whiskey το αποκαλούν το μέλλον της Ιρλανδίας και όχι άδικα καθώς πριν μερικές μέρες το Dingle Single Pot Still batch 4 ανακυρήχθηκε ως το καλύτερο whiskey στα London Spirit Awards 2021!

 

dingle 3
Οι αποθήκες του Dingle. (thewhiskeytrail.ie)

 

Την Παρασκευή 16 Απριλίου έγινε το επίσημο launch στην Ελλάδα, όπου μια παρέα δημοσιογράφων και φίλων του whisky περπατήσαμε μαζί με τον κύριο Graham Coul διαδικτυακά μέσα στον ενεργό χώρο του αποστακτηρίου και στη συνέχεια επιχειρήσαμε ένα deconstruction του Dingle Single Malt μέσω τριών cask samples:

Α. Bourbon barrel (46.5%)
Β. Madeira barrel (46.5%)
C. PΧ sherry barrel (46.5%)
D. Τα οποία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα: Dingle Single Malt Irish Whiskey (46.5%)

-Δελτίο Τύπου

Μανώλης Μαθιουδάκης

Μόνιμος ταξιδευτής με προορισμό την ανακάλυψη του "νερού της ζωής". Μέσα από το The Whisky Beat μοιράζομαι τις σκέψεις, τις εικόνες και τις εμπειρίες που "κερδίζω" στην πορεία. Join me?