You are currently viewing Η επίσημη παρουσίαση της πρώτης εμφιάλωσης του Greek Whisky Association

Η επίσημη παρουσίαση της πρώτης εμφιάλωσης του Greek Whisky Association

  • Post category:Reviews / Events

Η ανακοίνωση της πρώτης ελληνικής ανεξάρτητης εμφιάλωσης του Greek Whisky Association πριν λίγες μέρες ήταν από μόνη της μια από τις σημαντικότερες στιγμές για τη σκηνή του whisky στη χώρα μας. Ωστόσο, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, όσα τυχερά μέλη κατάφεραν να προλάβουν μια θέση στα event του GWA είχαν την ευκαιρία να τη δοκιμάσουν κιόλας, πρώτοι από όλους!

arrangwa_10
arrangwa_11
arrangwa_12
arrangwa_13
previous arrow
next arrow
arrangwa_10
arrangwa_11
arrangwa_12
arrangwa_13
previous arrow
next arrow

Με δύο ταυτόχρονα event, στο CV Distiller στην Αθήνα και στο Casablanca Social Club στη Θεσσαλονίκη, έγινε η επίσημη παρουσίασή του σε ένα μοναδικό tasting με all-Arran lineup και “κερασάκι στην τούρτα” φυσικά το αποκλειστικό Arran 2006 Private Cask του Greek Whisky Association. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Θοδωρής Σπυρόπουλος στην Αθήνα και ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης στη Θεσσαλονίκη. Το The Whisky Beat βρέθηκε στο event της Αθήνας και σας μεταφέρει όσα είδαμε και όσα γευτήκαμε.

Δοκιμάσαμε τα:

✔Arran 14 years old (46%)
✔Arran 18 years old (46%)
✔Arran Sauternes Cask Finish (50%)
✔Arran The Bothy Quarter Cask Batch 3 (53.2%)
✔Arran 2006 Private Cask 12 years old, bottled for the GWA (54.3%)

 

 

To προσεγμένο line-up “έχτισε” ιδανικά το δρόμο για το επίκεντρο της βραδιάς. Ο χαρακτήρας του Arran που περιλαμβάνει (μεταξύ πολλών άλλων φυσικά) νότες δημητριακών, εσπεριδοειδών, πιπεριού και ίχνη αλμύρας ήταν παρών και ευδιάκριτος και στις τέσσερις βασικές εκφράσεις του αποστακτηρίου που δοκιμάσαμε με θετικότερα σχόλια να συγκεντρώνουν ίσως το 18άρι και το δυνατό “The Bothy”.

Για το Arran του GWA οι προσδοκίες ήταν πολλές. Εκπληρώθηκαν όμως και με το παραπάνω. Η πρώτη ελληνική ανεξάρτητη εμφιάλωση είναι ένα εκπληκτικό whisky. Ξεφεύγοντας αρκετά απο τον τυπικό χαρακτήρα του Arran (single sherry hogshead γαρ), προσφέρει μια απίστευτα πολύπλοκη μύτη, καλό σώμα, κρατάει ισορροπία στον ουρανίσκο και καταλήγει σε ένα απολαυστικότατο τελείωμα. Σύντομα θα ακολουθήσει και αναλυτική κριτική, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα δείγμα από τα άλλα τρία βαρέλια τα οποία μαζί με αυτό που τελικά επιλέχθηκε αποτελούσαν τις αρχικές επιλογές. Σχεδόν ομόφωνα, οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι το GWA έκανε την σωστή επιλογή βαρελιού.

Και οι 277 μοναδικές φιάλες της συλλεκτικής πρώτης εμφιάλωσης του Greek Whisky Association είναι πλέον στη χώρα μας και η αποστολή τους στα μέλη που είχαν κάνει προαγορά θα ξεκινήσει άμεσα. Οι υπόλοιποι μπορείτε να βρείτε, αν είστε τυχεροί, σε κάποια από τις συνεργαζόμενες κάβες και μπαρ (GWA Embassies).

Τα καλύτερα έρχονται

Το Greek Whisky Association πέτυχε ήδη, σε μόλις 7 μήνες ύπαρξης, τον μεγαλύτερο στόχο του, την πρώτη ελληνική ανεξάρτητη εμφιάλωση, με τους ψιθύρους να λένε ότι και μια δεύτερη θα ακολουθήσει σύντομα. Με πολλές δράσεις σε όλη την Ελλάδα και ακόμα περισσότερες να ετοιμάζονται, το σίγουρο είναι το Greek Whisky Association δεν ήταν ένα πυροτέχνημα αλλά είναι εδώ για να μείνει. Για τα μέλη του τα καλύτερα δεν ανήκουν στο παρελθόν αλλά… έρχονται!

Photos by: Spirit Nagual Photography

Μανώλης Μαθιουδάκης

Μόνιμος ταξιδευτής με προορισμό την ανακάλυψη του "νερού της ζωής". Μέσα από το The Whisky Beat μοιράζομαι τις σκέψεις, τις εικόνες και τις εμπειρίες που "κερδίζω" στην πορεία. Join me?