You are currently viewing Whisky Tasting με το HRSC και το GWA στο Bookabar (pics + vid)

Whisky Tasting με το HRSC και το GWA στο Bookabar (pics + vid)

  • Post category:Reviews / Events

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Bookabar στο Μαρούσι ένα ειδικό whisky tasting του Hellenic Rangers Supporters Club σε συνεργασία με το Greek Whisky Association. Η γευσιγνωσία ήταν μια πρωτοβουλία του HRSC στα πλαίσια της κοπής της πίτας του συλλόγου και είχα την τιμή να την διευθύνω και να δοκιμάσω μαζί με όλους όσους έδωσαν το παρόν έξι υπέροχα whisky. Το lineup της βραδιάς αποτέλεσαν τα: Glenkinchie 12yo, The Singleton of Dufftown 12yo, Dalwhinnie 15yo, Clynelish 14yo, Talisker Storm και Lagavulin 16yo.

hrsc2
hrsc3
hrsc4
hrsc5
hrsc6
hrsc7
previous arrow
next arrow
hrsc2
hrsc3
hrsc4
hrsc5
hrsc6
hrsc7
previous arrow
next arrow

 

Συνοπτικές σημειώσεις για τα whisky που δοκιμάσαμε

Glenkinchie 12 year old (43%abv)
Παλαίωση αποκλειστικά σε πρώην-bourbon βαρέλια. Η υψηλή διάρκεια ζύμωσης και οι υπερμεγέθεις άμβυκες συνεισφέρουν σε ένα λεπτό, elegant και φρουτώδες dram.

The Singleton of Dufftown 12 year old (40% abv)
Παλαίωση αποκλειστικά σε πρώην-bourbon βαρέλια. Και πάλι έχουμε να κάνουμε με ένα “breakfast whisky” όπως και το Glenkinchie. Φρούτα, μέλι, δημητριακά και εσπεριδοειδή.

Dalwhinnie 15 year old (43% abv)
O πρώτος εκπρόσωπος των Highlands. Και πάλι αποκλειστική ωρίμανση σε πρώην-bourbon βαρέλια. Καραμέλα, βερίκοκο, μέλι με καρύδια σε μέσο προς γεμάτο σώμα και καλό τελείωμα.

Clynelish 14 year old (46% abv)
Το προσωπικό μου αγαπημένο από το lineup της βραδιάς. Μπορεί να μην έχει τύρφη, αλλά έχει μοναδική πολυπλοκότητα και μακρύ τελείωμα που αφήνει μια υπέροχη αίσθηση. Κερί, εσπεριδοειδή, δρύς, άνθη και βύνη.

Talisker Storm (45.8% abv)
Ένα NAS whisky από το Talisker που δεν απογοητεύει. Έντονος καπνός τύρφης, γεμάτο σώμα, αλμύρα, μέλι και λευκό πιπέρι. Υπέροχη δουλειά στο ξύλο από τους ανθρώπους του Talisker εδώ, καθώς το νεαρό whisky που περιέχεται στο Storm καταφέρνει να κρύβεται καλά.

Lagavulin 16 year old (43% abv)
Δεν χρειάζονται συστάσεις. Ένα κλασικό whisky, ορόσημο κι αγαπημένο του ελληνικού κοινού. Η έντονη τύρφη δένει υπέροχα με νότες κόκκινων φρούτων και ξηρών καρπών και καταλήγει σε ένα μαγικό τελείωμα.

 

Ο νικητής της βραδιάς

Τα σχόλια των παρευρεθέντων για τα whisky ήταν συνολικά θετικότατα. Το Glenkinchie 12 και το Singleton 12 ήταν ιδανικά για αρχή, χαμηλά σε εντάσεις, γλυκά και φρουτώδη. Συνεχίζοντας στα Dalwhinnie 15 και Clynelish 14 “ανεβήκαμε” σε πολυπλοκότητα και συνεπακόλουθα αυξήθηκαν και οι διαφορετικές απόψεις. Το τελείωμα με Talisker Storm και Lagavulin 16 δεν θα μπορούσε να είναι ιδανικότερο. Αρκετός καπνός, “δυνατές μύτες” και πολύπλοκες γεύσεις για τους εκπροσώπους των νησιών στο lineup μας. Τα δύο αυτά whisky μάζεψαν και τις περισσότερες θετικές ψήφους στο τέλος της γευσιγνωσίας αλλά απόλυτος νικητής κατά τη γνώμη των παρευρεθέντων δεν ήταν άλλο από το Lagavulin 16yo!

 

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση

Της γευστικής δοκιμής προηγήθηκε μια σύντομη εισαγωγή στον κόσμο του whisky, τη παραγωγή, τα διαφορετικά είδη, την δήλωση ηλικίας και τις γεωγραφικές περιοχές την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο. Τον πρόλογο πραγματοποίησε ένα από τα βασικά μέλη του συλλόγου, ο Σάκης Ζηγγόπης ο οποίος αποκάλυψε και μια έκπληξη που περιμένει τα μέλη του GWA τους επόμενους μήνες!

 

 

 

Until next time

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του HRSC Γιώργο Κατσιάρη και το Greek Whisky Association για την τιμή που μου έκαναν να με εμπιστευθούν στην διεύθυνση της γευσιγνωσίας, τον φίλο μου Σάκη Ζηγγόπη για τον πρόλογό του και την τέλεια συνεργασία, και πάνω απ’όλα όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και απόλαυσαν την βραδιά. Μέχρι την επόμενη συνάντηση μας…

 

 

 

Photos by Γιώργος Βερναδάκης

Μανώλης Μαθιουδάκης

Μόνιμος ταξιδευτής με προορισμό την ανακάλυψη του "νερού της ζωής". Μέσα από το The Whisky Beat μοιράζομαι τις σκέψεις, τις εικόνες και τις εμπειρίες που "κερδίζω" στην πορεία. Join me?