Ardbeg Wee Beastie press 0

Το νέο Ardbeg… «δαγκώνει»!

Ο περίφημος οίκος Ardbeg Single Malt Scotch Whisky, παρουσιάζει τη νέα προσθήκη στην συλλογή του, το Ardbeg Wee Beastie 5 Years Old.

Ardbeg Wee Beastie press 1

Από τον Νοέμβριο του 2020, οι απανταχού whisky lovers και connoisseurs, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το νεαρότερο μέλος που προστίθεται στην οικογένεια του Ardbeg Single Malt Scotch Whisky, και πλέον αποτελεί μέρος της βασικής σειράς αποσταγμάτων της οικογένειας, το Ardbeg Wee Beastie 5 Years Old.

Διαβάστε την κριτική του The Whisky Beat για το Ardbeg Wee Beastie 5 ετών εδώ.

Από μυθικά πλάσματα της θάλασσας, μέχρι και αιθέρια πλάσματα στην σφαίρα του φανταστικού της Κέλτικης μυθολογίας, το αποστακτήριο του Ardbeg έχει μια μακρόχρονη ιστορία και παράδοση στις θρυλικές και ταυτόχρονα απροσδόκητες εμφιαλώσεις. Παρόλα αυτά, η πιο πρόσφατη έκφρασή του, πήρε σάρκα και οστά μέσα από την τύρφη του νησιού Ιslay. Το νεότερο και ταυτόχρονα νεαρότερο μέλος της οικογένειας Ardbeg, το Wee Beastie 5 Υears Old, είναι ένα αδάμαστο dram που «δαγκώνει»… με την αξεπέραστη καπνιστή γεύση του!

Ardbeg Wee Beastie press 2

Με ηλικία ωρίμανσης μόνο τα πέντε έτη, σε πρώην βαρέλια bourbon και Oloroso, ο καπνός του Αrdbeg Wee Beastie, παραμένει αναλλοίωτος στον χρόνο, και υπερηφανεύεται για την αξεπέραστη καπνιστή γεύση του. Γεμάτο με έντονα αρώματα φρέσκου μαύρου πιπεριού, νότες από γλυκιά ρητίνη πεύκου και μια αίσθηση καπνού στο στόμα, το Wee Beastie αφήνει στον ουρανίσκο μια έκρηξη από νότες σοκολάτας και τύρφης. Η κυρίαρχη αλμυρή του επικάλυψη δίνει σταδιακά τη θέση της, στις νότες έντονου πικάντικου κρέατος που κυριαρχούν στο τελείωμα της γεύσης.

Για αυτή τη νέα και ιδιαίτερη εμφιάλωση, ο Δρ. Bill Lumsden, Director of Whisky Creation του Ardbeg, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι φανατικοί λάτρεις του Ardbeg θα αγκαλιάσουν αυτή την ιδιαίτερη καπνιστή επίγευση του Ardbeg Wee Beastie. Τα βαρέλια ωρίμανσης που έχουν χρησιμοποιηθεί, έχουν δώσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Ardbeg Wee Beastie, ιδανικό για να το απολαύσει κανείς σκέτο είτε ως βάση σε ένα έντονα καπνιστό cocktail.

Επιπλέον, ο Mickey Heads, Ardbeg Distillery Manager, προσέθεσε:

Η προσθήκη μιας νέας ετικέτας στην βασική συλλογή του Ardbeg, είναι πάντα μια σημαντική στιγμή για εμάς εδώ στο αποστακτήριο, αλλά το Wee Beastie είναι ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό dram. Ο νεαρός χαρακτήρας του δίνει στους λάτρεις του Ardbeg την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον χαρακτήρα του αποστακτηρίου, οπότε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι είναι ένα εξαιρετικό ουίσκι!

Οι οικογένεια του Ardbeg Single Malt Scotch Whisky, υποδέχεται ένα ζωηρό και ιδιαίτερα καπνιστό νέο μέλος. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, και την προσιτή τιμή του, το Ardbeg Wee Beastie, αναδεικνύει τον θρυλικό καπνό της οικογένειας, παραμένοντας αδάμαστο και αποκαλύπτοντας ένα «μικρό κτήνος»! Το Αrdbeg Wee Beastie, ήρθε για να μείνει, ως μέλος της βασικής γκάμας του αποστακτηρίου μαζί με τα Ardbeg TEN, An Oa, Uigeadail και Corryvreckan, φιλοδοξώντας να προσελκύσει ακόμα περισσότερους whisky lovers, στην οικογένεια του Ardbeg.

Αναζητήστε το Ardbeg Wee Beastie 700ml σε επιλεγμένες κάβες, με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης τα 50.17€

Απολαύστε Υπεύθυνα.

-Δελτίο Τύπου

Μανώλης Μαθιουδάκης

Μόνιμος ταξιδευτής με προορισμό την ανακάλυψη του "νερού της ζωής". Μέσα από το The Whisky Beat μοιράζομαι τις σκέψεις, τις εικόνες και τις εμπειρίες που "κερδίζω" στην πορεία. Join me?