Kirker Shamrock 0

Kirker Shamrock Four Province Blend | Review

Τέσσερις παραγωγικές περιοχές, τέσσερα αποστακτήρια, τρία είδη ουίσκι, ένα blend. To Kirker Shamrock Four Province Blend επιχειρεί να κάνει κάτι που δεν έκανε ποτέ κανείς άλλος μέχρι σήμερα, να ενώσει όλη την Ιρλανδία σε ένα μοναδικό ιρλανδικό ουίσκι.

Ένα πρότζεκτ μοναδικό και καινοτόμο που στοχεύει στην καθιέρωση μέσω της ειλικρίνειας και της διαφάνειας, αξιών που χαρακτηρίζουν την εταιρεία που το παράγει.

 

Kirker Shamrock 1

 

A Νew Journey Βegins

H Kirker Greer Spirits ιδρύθηκε το 2007 στο Belfast της Βορείου Ιρλανδίας ως 100% ανεξάρτητη παραγωγός ποτών και αποσταγμάτων με πυλώνες της την αισθητική, την προέλευση, την γεύση και την εμπειρία υποστηρίζοντας παράλληλα τις τοπικές κοινωνίες.

Ωστόσο, πίσω από την Kirker Greer βρίσκεται μια αναπάντεχη εταιρεία, η Drinksology: Ένα design agency το οποίο έχει δημιουργήσει μερικά από τα μεγαλύτερα brands ποτών και bars παγκοσμίως!

Μερικές από τις δουλειές της Drinksology αποτελούν το θρυλικό μπαρ Dead Rabbit στη Νέα Υόρκη, το Gunpowder Gin, το Roe & Co Irish Whiskey, το Hinch Irish Whiskey, το The Shed Distillery, το νέο Johnnie Walker Brand Home στο Εδιμβούργο, ενώ έχει δουλέψει και σε διάφορα πρότζεκτ με το Jameson και την Guinness! H Kirker Greer Spirits είναι το αποτέλεσμα πολλών επιτυχημένων πρότζεκτ της Drinksology και διασυνδέσεων στον χώρο του ποτού και των αποστακτηρίων.

Μέσω του Kirker Shamrock Four Province Blend, η Kirker Greer Spirits εξερευνεί το πάντρεμα τριών ειδών ουίσκι από τις τέσσερις περιοχές παραγωγής ουίσκι της Ιρλανδίας.

Πέντε είναι οι βασικές αλήθειες στις οποίες έχει βασιστεί το brand του Kirker Shamrock Four Province Blend:

1. Παραγωγικές περιοχές: Τιμώνται και οι τέσσερις παραγωγικές περιοχές ουίσκι της Ιρλανδίας: Leinster, Munster, Ulster και Connacht.
2. Είδη ουίσκι: Το Kirker εξερευνά τρία είδη ιρλανδικού ουίσκι και πως αυτά “παντρεύονται”: Grain, Malt και Pot Still.
3. Blenders: Οι ιδρυτές της Kirker Greer Spirits δημιουργούν εξ’ ολοκλήρου τo blend.
4. Bonders: Η εταιρεία κατέχει και ωριμάζει επιλεγμένα βαρέλια στην αποθήκη της στο Belfast.
5. Τριφύλλι: Όχι απλά ένα εμπορικό σήμα από το 1885 αλλά και αγαπημένο έμβλημα στη Ιρλανδίας,

 

Four Province Blend

LEINSTER: Εκπρόσωπος της νοτιοανατολικής Ιρλανδίας είναι το Great Northern Distillery το οποίο συνεισφέρει τρία διαφορετικά ουίσκι ωριμασμένα σε δρύινα βαρέλια bourbon πρώτου γεμίσματος: Μια εξαιρετική ποικιλία ελαφριού και φρουτένιου single grain whiskey, πλούσιο και στρογγυλό single malt διπλής απόσταξης και μια ιδέα τριπλά απεσταγμένου τυρφώδους single malt.

ULSTER: Από την άγρια ακτή του Ατλαντικού στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού το Kirker Shamrock δανείζεται ένα πλούσιο και περίπλοκο ουίσκι 16 ετών ωριμασμένο επίσης σε δρύινα βαρέλια bourbon πρώτου γεμίσματος από ένα μυστικό (μπορεί και όχι) αποστακτήριο.

MUNSTER: H νοτιοδυτική Ιρλανδία και το αποστακτήριο West Cork προσφέρουν τριπλά απεσταγμένο single malt whiskey ωριμασμένο επίσης σε δρύινα βαρέλια bourbon πρώτου γεμίσματος.

CONNACHT: Από την βορειοδυτική ακτή και το The Shed Distillery τελειώνουμε με ένα κρεμώδες, γλυκό και μπαχαρένιο single pot still whiskey τριπλής απόσταξης, το παραδοσιακό και αποκλειστικά ιρλανδικό στυλ ουίσκι. Για την παραγωγή του χρησιμοποιήθηκε βυνοποιημένο κριθάρι, μη-βυνοποιημένο κριθάρι αλλά και βρώμη τύπου Barra, μια τοπική και ιδιαίτερα δημοφιλής ποικιλία βρώμης. Το απόσταγμα ωρίμασε μέχρι και 5 χρόνια σε Oloroso sherry butts.

 

 

Kirker Shamrock Four Province Blend – Info & Facts

Οι τελικές ποσοστώσεις των επί μέρους συνιστωσών μετά το blending διαμορφώνονται ως εξής: 60.8% grain, 33.4% malt και 5.8% pot still whiskey.
ABV: 43%
Τιμή: ~41 €

Kirker Shamrock 3

 

Tasting Notes

Μύτη: Ιδιαίτερα φρουτένια με ώριμα και χυμώδη κόκκινα και τροπικά φρούτα, βανίλια, καμμένη δρυ και ίχνος καπνού.
Ουρανίσκος: Τα μπαχαρικά κάνουν την εμφάνισή τους με πρωταγωνιστή το μαύρο πιπέρι που συνοδεύεται από κρέμα μπανάνας και ξύσμα λεμονιού.
Τελείωμα: Μέσης διάρκειας με δρυ και κιτρική οξύτητα.

Βαθμολογία: 84/100

 

Kirker Shamrock 2

 

Bottomline

Το Kirker Shamrock Four Province Blend παραμένει πιστό στις αξίες του και παρουσιάζει μια νέα απίστευτα ελκυστική γευστικά, αισθητικά αλλά και οικονομικά, εκδοχή της Ιρλανδίας.

Η αισθητική του brand και του προϊόντος, η ειλικρίνεια της παραγωγής και η διαφάνεια της διαδικασίας συνεισφέρουν στην εμπειρία και τον σεβασμό του καταναλωτή, κάτι που ενώ θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, συνήθως είναι ζητούμενο.

Sláinte!

Μανώλης Μαθιουδάκης

Μόνιμος ταξιδευτής με προορισμό την ανακάλυψη του "νερού της ζωής". Μέσα από το The Whisky Beat μοιράζομαι τις σκέψεις, τις εικόνες και τις εμπειρίες που "κερδίζω" στην πορεία. Join me?